О obuci za početnike u biznisu.

 

U saradnji sa Regionalnim centrom za razvoj Banata ( RCR Banat)  organizovao sam za naše učenike Obuku za početnike u poslovanju..

Naime reč je o dvodnevnoj obuci namenjenoj za početnike u biznisu ( potencijalne preduzetnike, registrovane preduzetnike do 2 godine i učenike / studente završnih godina) koju RCR Banat sprovodi  po metodologij Razvojne agencije Srbije.

 

Prvi dan obuke je teorijskog tipa ( uvod u preduzetništvo, registracija preduzeća, porezi i doprinosi, konkursi za početnike u biznisu i uvod u biznis plan), dok je drugi dan opredeljen za praktičan deo odnosno pisanje biznis plana ( najčešće prema formi Nacionalne službe za zapošljavanje). Obuka je radioničarskog tipa, tako da se i učenici uključuju tokom celog predavanja.

 

Ono što je još važno, obuka kao i sav materijal su potpuno besplatni, a nakon drugog dana obuke, svaki polaznik, u ovom slučaju učenik, dobija sertifikat / potvrdu o uspešno završenoj obuci. Potvrda o završenoj obuci je obavezan deo dokumentacije koja se predaje prilikom apliciranja za subvenciju za samozapošljavanje ( otvaranje preduzeća – konkurs samozapošljavanja kod NSZ-) kao i za druge konkurse.

 

Do sada sam u saradnji sa RCR Banat organizovao deset obuka, a samo tokom ovog  prvog polugodišta školske  2023.- 2024. godine, organizovali smo četiri seminara za naše učenike.

Ovo je samo deo aktivnosti koju realizujem u okviru sekcije Zeleno preduzetništvo.






Нема коментара:

Постави коментар