Моје Ја.  Скривено, запретено...

 

   У Малом салону Културног центра Зрењанин отворена је изложба радова ученика Зрењанинске гимназије под називом: „ Моје Ја. Скривено, запретено...“ . На изложби су изложени радови тридест ученика наше школе првог, другог, трећег и четвртог разреда раличитих смерова. Радови представљају потпуно слободно изражавање наших ученика кроз различите технике и сликарске правце. Водећа идеја изложбе је афирмација наших ученика, њихових могућности те развијање аутентичности и креативне различитости кроз наставне и ваннаставне активности.

   Према речима професора Даруши Едија, који је иницијатор ове изложбе,  идеја за изложбу проистекла  је из његовог педагошког уверења да свако дете има у себи скривене потенцијале које током образовања, заједно са ученицима, треба препознати и радити на афирмацији истих.  Свако дете непоновљиви је лични отисак у историји људске цивилизације те, с обзирон на то, морамо настојати да им путем наставних и ваннаставних активности омогућимо такав амбијент унутар којег ће препознати себе и радити на себи. Оно креативно сваком од нас је дато и на томе треба истрајати.

   Према речима професора Дарушија организовање изложбетакође представља намеру да младе одвучемо из доминантног деструктивног наратива унутар којег се негује примитивизам, негација посебности, а велича Истост по цену укидања аутентичности и креативне различитости.

    Образовни курикулум за 21. век намеће захтев за неговањем креативности, иновативности, различитости, вештине критичког мишљења, толеранције. Свест која је створила проблеме времена у којем живимо не може да их реши. Стога је неопходно мењати је.

Изложба радова отворена је од 16. до 28. Новембра.

Професор филозофије и грађанског васпитања Еди Даруши


https://www.zrenjaninskagimnazija.edu.rs/moje-ja-skriveno-zapreteno/








Нема коментара:

Постави коментар